Tormás humusz
Egyszerű, gyors, vegán és minden hozzávaló beszerezhető csomagolás mentesen (ha a tormát is magad reszeled 😉)
Hozzávalók:
- kb 200 g csicseriborsó megfőzve
- kb 3 evőkanál szezámmag pirítva
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt római kömény (ízlés szerint, el is hagyható)
- 2-4 teáskanál reszelt ecetes torma
A főtt, enyhés sós csicseri borsón körülbelül annyi levet hagyok, ami elfedi. Hozzáadom a megpirított szezámmagot és a foghagymát, és összebotmixerezem. Szükség esetén még sózom, belefacsarom a citromot, majd hozzákeverem az olíva olajat és a tormát is. Másképp is ízesíthető, próbáld ki a céklás változatot is!






Megjegyzések
Megjegyzés küldése