Céklás humusz

A céklás humusz nemcsak egészséges és finom, hanem szép is :)

  • 25-30 dkg csicseriborsó megfőzve (megmosom, 10-12 órára beáztatom, majd kb fél óra alatt megfőzöm, ha túl sok víz marad rajta, kicsit leöntök belőle)
  • kb 2 evőkanál pirított szezámmag őrölve vagy 1-1,5 evőkanál tahini (szezámpaszta)
  • fél citrom leve
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • bors (fehér vagy színes, őrölve)
  • őrölt római kömény (ízlés szerint, el is hagyható)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kicsi cékla meghámozva

Batátával / Édesburgonyával

A csicserit (levével együtt), a fokhagymát és a céklát összebotmixerezem, sózom, borsozom. Hozzáfacsarom a citromot, belekeverem a tahinit és az olívaolajat. Bármikor, bármivel, bármihez fogyasztható.

A zöldségeket mindig a piacon veszem és saját készítésű vászonzacsikban hozom haza. A csicseriborsót pedig zöldségesből vagy szintén csomagolásmentes boltból szerzem be, saját tárolóedénybe kimérve.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések