Karácsonyi vegán keksz

Gyömbéres-fahéjas és kakaós-vaníliás ízesítésű vegán kekszek. Nagyon gyorsan elkészíthető, és a hozzávalók beszerezhetőek csomagolásmentes boltban.


Hozzávalók:

  • összesen kb. 0,5 kg fehér és teljes kiőrlésű liszt tetszőleges arányban
  • kb 125 g növényi margarin vagy kókuszzsír
  • 1-2 dl növényi tej
  • 1-2 evőkanál cukor (ízlés szerinti mennyiség)
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor vagy fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliarúd kikaparva
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér, vagy friss reszelve

Kakaós-fahéjas vegán keksz

A margarint kikevertem a cukorra és a növényi tejjel (rizstejet használtam). Majd hozzáadtam kb 30 dkg lisztet és a sütőport, majd két részre osztottam. Az egyikbe került a kakaópor és a vaníliás cukor, a másikba a fahéj és a gyömbér. Ezután a maradék lisztet megfeleztem a két adag között, és nyújtható állagúra gyúrtam mindkettőt.

Gyömbéres-vaníliás vegán keksz

Vékonyra nyújtottam a tésztát, majd kiszaggattam karácsonyi formákkal. Alacsonyabb hőfokon, lassan sütöttem, így nem égtek meg, de elég ropogósak lettek. A sütési idő a sütőtől függ, de miután megemelkedik a tészta, még kb 10 percet érdemes várni.

Próbáld ki az Aszalt szilvával és gesztenyével töltött szójaszelet receptjét is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések