Karácsonyi vegán keksz
Gyömbéres-fahéjas és kakaós-vaníliás ízesítésű vegán kekszek. Nagyon gyorsan elkészíthető, és a hozzávalók beszerezhetőek csomagolásmentes boltban.
Hozzávalók:
- összesen kb. 0,5 kg fehér és teljes kiőrlésű liszt tetszőleges arányban
- kb 125 g növényi margarin vagy kókuszzsír
- 1-2 dl növényi tej
- 1-2 evőkanál cukor (ízlés szerinti mennyiség)
- csipet só
- 1 csomag sütőpor vagy fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliarúd kikaparva
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér, vagy friss reszelve
| Kakaós-fahéjas vegán keksz |
A margarint kikevertem a cukorra és a növényi tejjel (rizstejet
használtam). Majd hozzáadtam kb 30 dkg lisztet és a sütőport, majd két részre osztottam. Az egyikbe került a
kakaópor és a vaníliás cukor, a másikba a fahéj és a gyömbér. Ezután a maradék lisztet megfeleztem a két adag között, és nyújtható állagúra gyúrtam mindkettőt.
| Gyömbéres-vaníliás vegán keksz |
Vékonyra nyújtottam a tésztát, majd kiszaggattam karácsonyi formákkal. Alacsonyabb hőfokon, lassan sütöttem, így nem égtek meg, de elég ropogósak lettek. A sütési idő a sütőtől függ, de miután megemelkedik a tészta, még kb 10 percet érdemes várni.
Próbáld ki az Aszalt szilvával és gesztenyével töltött szójaszelet receptjét is!




Megjegyzések
Megjegyzés küldése