Aszalt szilvával és gesztenyével töltött szójaszelet áfonyalekvárral

Ritkán szoktam “pótlókat” használ, úgy gondolom, a vegán étel legyen az, ami: növényi alapanyagokból készült étel. És ne is nézzen ki annak, amit pont, hogy nem akarunk megenni. Szerettem volna egy klasszikus ünnepi fogást készíteni, szükségem volt valamire, amibe az asztalt szilvát és a gesztenyemasszát beletöltöm, ezért texturált szóját használtam.

Hozzávalók:

  • 1 csomag texturált szójaszelet (8-10 db, 3-5 cm az átmérőjük szárazon)
  • aszalt szilva (szeletenként 1 db + még amennyit szeretnél)
  • natúr gesztenyemassza (fagyasztottat használtam)
  • só, füstölt só
  • őrölt feketebors
  • kókuszzsír
  • áfonyalekvár (öntetként)
  • + rizs köretnek (basmati pl.) 
     
    Aszalt szilvával és gesztenyével töltött szójaszelet áfonyalekvárral

A szójaszeleteket langyos vízbe beáztattam, amihez tettem kókuszzsírt, sót, füstölt sót és feketeborsot. A víz nagy részét felszívták. Amikor eléggé megpuhultak, hegyes késsel felvágtam őket és megtöltöttem gesztenyemasszával és az aszalt szilvával. Majd visszahajtottam a szeletek szélét. Jénaiba tettem a kis batyukat, majd leöntöttem őket a megmaradt lével. Addig sütöttem, amíg meg nem pirult a tetejük és a víz el nem párolgott. A rizs és az áfonyalekvár passzol hozzá.
 
vegán aszalt szilvával gesztenyével töltött szójaszelet
 
Próbáld ki a Karácsonyi vegán keksz receptjét is! 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések