Aszalt szilvával és gesztenyével töltött szójaszelet áfonyalekvárral
Ritkán szoktam “pótlókat” használ, úgy gondolom, a vegán étel legyen az, ami: növényi alapanyagokból készült étel. És ne is nézzen ki annak, amit pont, hogy nem akarunk megenni. Szerettem volna egy klasszikus ünnepi fogást készíteni, szükségem volt valamire, amibe az asztalt szilvát és a gesztenyemasszát beletöltöm, ezért texturált szóját használtam.
Hozzávalók:
A szójaszeleteket langyos vízbe beáztattam,
amihez tettem kókuszzsírt, sót, füstölt sót és feketeborsot. A víz nagy
részét felszívták. Amikor eléggé megpuhultak, hegyes késsel felvágtam
őket és megtöltöttem gesztenyemasszával és az aszalt szilvával. Majd visszahajtottam a
szeletek szélét. Jénaiba tettem a kis batyukat, majd leöntöttem őket a
megmaradt lével. Addig sütöttem, amíg meg nem pirult a tetejük és a víz
el nem párolgott. A rizs és az áfonyalekvár passzol hozzá.
Próbáld ki a Karácsonyi vegán keksz receptjét is!






Megjegyzések
Megjegyzés küldése