Borsóleves 2 ( “piros” )

Nyáron friss borsóból, télen fagyasztottból vagy konzervből, hozzáadott olaj nélkül is elkészíthető. Ha a nokedli nem tartalmaz tojást, tökéletes vegán étel. (A "fehér" borsóleves receptjét itt találod!)

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg borsó kifejtve
  • 3-4 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • petrezselyemzöld
  • petrezselyemgyökér
  • őrölt fekete bors
  • víz
  • + nokedli (2-3 evőkanál liszt, víz, só, kanállal kiszaggatva)
borsóleves piros
Piros borsóleves lecsósan

Kevés vízen megpárolom a hagymát, hozzáadom a répát, borsót, paradicsomot és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom. Ha megpuhultak, hozzáadom az paprikát és a petrezselyemzöldet. Majd beleszaggatom a nokedlit és már csak 1-2 percig főzöm.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések