Borsóleves 2 ( “piros” )
Nyáron friss borsóból, télen fagyasztottból vagy konzervből, hozzáadott
olaj nélkül is elkészíthető. Ha a nokedli nem tartalmaz
tojást, tökéletes vegán étel. (A "fehér" borsóleves receptjét itt találod!)
Hozzávalók:
- 60-70 dkg borsó kifejtve
- 3-4 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- petrezselyemzöld
- petrezselyemgyökér
- őrölt fekete bors
- só
- víz
- + nokedli (2-3 evőkanál liszt, víz, só, kanállal kiszaggatva)
![]() |
| Piros borsóleves lecsósan |
Kevés vízen megpárolom a hagymát, hozzáadom a répát, borsót, paradicsomot és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom. Ha megpuhultak, hozzáadom az paprikát és a petrezselyemzöldet. Majd beleszaggatom a nokedlit és már csak 1-2 percig főzöm.





Megjegyzések
Megjegyzés küldése