Babfasírt krumplipürével

Hozzávalók a vegán bab fasírthoz: 

  • kb 100g fehér gyöngybab főzve
  • kb 100g zsemlemorzsa
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál olíva vagy hidegen sajtolt napraforgó olaj
  • kb. 1 evőkanál lenmag
  • fél teáskanál füstölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors

Hozzávalók a krumplipüréhez:

  • 1 kg krumpli hámozva, főzve, összetörve
  • 1 dl növényi tej (pl. házi zabtej)
  • fél citrom leve

 

vegán babfasírt

A babot megmosom és beáztatom legalább 3-4 órára, majd ugyanabban a vízben megfőzöm. Főzés után ha sok víz marad rajta, leöntök belőle, hozzáadom a lenmagot, hagymát, fokhagymát és összebotmixerezem. Belekeverem a sót, olajat, és a fűszereket. Szórok hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható állaga legyen. Sütőben sütőpapíron mindkét oldalát pirosra sütöm (kb 10-10 perc közepes hőfokon).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések