Babfasírt krumplipürével
Hozzávalók a vegán bab fasírthoz:
- kb 100g fehér gyöngybab főzve
- kb 100g zsemlemorzsa
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál olíva vagy hidegen sajtolt napraforgó olaj
- kb. 1 evőkanál lenmag
- fél teáskanál füstölt pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
Hozzávalók a krumplipüréhez:
- 1 kg krumpli hámozva, főzve, összetörve
- 1 dl növényi tej (pl. házi zabtej)
- fél citrom leve
- só
A babot megmosom és beáztatom legalább 3-4 órára, majd ugyanabban a vízben megfőzöm. Főzés után ha sok víz marad rajta, leöntök belőle, hozzáadom a lenmagot, hagymát, fokhagymát és összebotmixerezem. Belekeverem a sót, olajat, és a
fűszereket. Szórok hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható állaga
legyen. Sütőben sütőpapíron mindkét oldalát pirosra sütöm (kb 10-10 perc közepes hőfokon).





Megjegyzések
Megjegyzés küldése