Ugrás a fő tartalomra

Zöldségfasírt

Sütőben süthető egészséges vegán fasírt

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 karalábé
  • 1 nagy vagy 2 közepes krumpli
  • 1 vastagabb sárgarépa
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt füstölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • kb. 100 g zabpehely (ha sok levet engednek a zöldségek, mehet több is)
  • lenmag és/vagy napraforgómag
  • 2-3 evőkanál olaj (amilyet szeretsz)
  • + bármilyen köret
  • + bármilyen sali és/vagy öntet

A krumplit, karalábét, répát meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. A hagymát, fokhagymát apróra vágom. Hozzáadom a fűszereket, zabpelyhet, lenmagot, az olajat, és az egészet összekeverem. Bevizezett kézzel (hogy ne ragadjon annyira) egyforma méretű gombócokat formázok, sütőpapírral bélelt tepsire teszem és kicsit lelapítom őket. 


 

Sütés közben egyszer át kell forgatni, mindkét oldalát kb. 15-20 percig kell sütni. A sütési idő a gombócok nagyságától és a sütő teljesítményétől is függ, érdemes figyelni rá közben 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések