- 4 nagy krumpli
- 1 zöld erős paprika vagy 1 tv paprika
- 2-3 paradicsom
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej lilahagyma
- napraforgóolaj
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- füstölt pirospaprika vagy füstölt só
- só
- kb. 1 dl növényi tejszín (rizs vagy zab, akár házi)
- pár csepp citromlé
 |
Sütés előtt |
Először héjában megfőztem a krumplikat. A jénai alját kikentem olajjal,
rákarikáztam 2 krumplit, megszórtam a fűszerekkel, rá a (hámozott)
paradicsom- , hagyma- és paprika karikák kerültek. Tetejére pakoltam a
maradék krumpli, fűszereztem őket, majd leöntöttem a citromlével
összekevert rizstejszínnel. Mivel a krumpli már nem volt nyers, csak
addig sütöttem, amíg a teteje kicsit megpirult, addigra a hagyma is meg
tudott puhulni.
 |
Készre sütve
|
Megjegyzések
Megjegyzés küldése