Vegán rakott krumpli

Vegán alternatíva sokkal több zöldséggel, de eredeti magyaros ízvilág. Zöldségek a piacról, az olaj és a fűszerek pedig csomagolás mentes boltból származnak.
  • 4 nagy krumpli
  • 1 zöld erős paprika vagy 1 tv paprika
  • 2-3 paradicsom
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • napraforgóolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • füstölt pirospaprika vagy füstölt só
  • kb. 1 dl növényi tejszín (rizs vagy zab, akár házi)
  • pár csepp citromlé

Sütés előtt

Először héjában megfőztem a krumplikat. A jénai alját kikentem olajjal, rákarikáztam 2 krumplit, megszórtam a fűszerekkel, rá a (hámozott) paradicsom- , hagyma- és paprika karikák kerültek. Tetejére pakoltam a maradék krumpli, fűszereztem őket, majd leöntöttem a citromlével összekevert rizstejszínnel. Mivel a krumpli már nem volt nyers, csak addig sütöttem, amíg a teteje kicsit megpirult, addigra a hagyma is meg tudott puhulni.

Készre sütve

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések