Vegán krumplis tarhonya
A klasszikus pásztortarhonya egészséges, vegán verziója. Hozzáadott olaj nélkül, tojásmentes tarhonyával készült. A tarhonya csomagolás mentesen is beszerezhető, ahogyan a fűszerek is, a többi hozzávaló pedig a piacról vagy a kertből.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 tv paprika
- 1 hegyes erős paprika (opcionális)
- 3-4 paradicsom
- 1 kg krumpli (bizonyos tájakon burgonya)
- 3 szál sárgarépa
- 100-150 g tarhonya
- 3-5 dl víz
- só
- őrölt füstölt pirospaprika
- őrölt pirospaprika
- köménymag (egész és/vagy őrölt)
- fekete bors (őrölve)
Először megpárolom a hagymát kevés vízen, majd jön rá a répa, a krumpli és minden fűszer. Ezután a paradicsom következik (általában előre meghámozom), és felöntöm egy kis vízzel. A paprikákat csak a végén teszem bele, a tarhonyával együtt, és már csak 5-6 percig főzöm. Kicsi állni hagyom, hogy a tarhonya felszívja a maradék vizet. A kömény + fekete bors + füstölt pirospaprika kombinációjától lesz “kolbászos”, magyaros ízvilága az ételnek.




Megjegyzések
Megjegyzés küldése