Vegán krumplis tarhonya

A klasszikus pásztortarhonya egészséges, vegán verziója. Hozzáadott olaj nélkül, tojásmentes tarhonyával készült. A tarhonya csomagolás mentesen is beszerezhető, ahogyan a fűszerek is, a többi hozzávaló pedig a piacról vagy a kertből.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 tv paprika
  • 1 hegyes erős paprika (opcionális)
  • 3-4 paradicsom
  • 1 kg krumpli (bizonyos tájakon burgonya)
  • 3 szál sárgarépa
  • 100-150 g tarhonya
  • 3-5 dl víz
  • őrölt füstölt pirospaprika
  • őrölt pirospaprika
  • köménymag (egész és/vagy őrölt)
  • fekete bors (őrölve)

Először megpárolom a hagymát kevés vízen, majd jön rá a répa, a krumpli és minden fűszer. Ezután a paradicsom következik (általában előre meghámozom), és felöntöm egy kis vízzel. A paprikákat csak a végén teszem bele, a tarhonyával együtt, és már csak 5-6 percig főzöm. Kicsi állni hagyom, hogy a tarhonya felszívja a maradék vizet. A kömény + fekete bors + füstölt pirospaprika kombinációjától lesz “kolbászos”, magyaros ízvilága az ételnek.

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések