Spenótos-(vegán)tejszínes tészta
Tojás nélküli tésztával és növényi tejszínnel készült mindössze 20 perc alatt.
- kb 20 dkg spenót (friss vagy mirelit)
- növényi tejszín (akár házi zab vagy rizs)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- néhány csepp friss citromlé
- őrölt fehérbors
- só
- + durum tészta (orsó vagy penne)
- + növényi sajt
A spenótot megmosom (ha túl nagyok a levelek, széttépkedem), majd egy lábasban kevés vízzel felteszem főni (ha mirelit, kiolvasztani). Belereszelem a fokhagymát és egy kevés szerecsendiót, hozzáadom a sót, borsot. Amikor felforr, beleöntöm a növényi tejszínt, és néhány percig kis lángon még tovább főzöm. Miután elzártam, belecsavarok egy kevés citromlevet. A külön lábasban megfőzött tésztára öntöm, összekeverem.





Megjegyzések
Megjegyzés küldése