Spenótos-(vegán)tejszínes tészta

Tojás nélküli tésztával és növényi tejszínnel készült mindössze 20 perc alatt.
  • kb 20 dkg spenót (friss vagy mirelit)
  • növényi tejszín (akár házi zab vagy rizs)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • néhány csepp friss citromlé
  • őrölt fehérbors
  • + durum tészta (orsó vagy penne)
  • + növényi sajt

spanótos penne vegán sajttal

A spenótot megmosom (ha túl nagyok a levelek, széttépkedem), majd egy lábasban kevés vízzel felteszem főni (ha mirelit, kiolvasztani). Belereszelem a fokhagymát és egy kevés szerecsendiót, hozzáadom a sót, borsot. Amikor felforr, beleöntöm a növényi tejszínt, és néhány percig kis lángon még tovább főzöm. Miután elzártam, belecsavarok egy kevés citromlevet. A külön lábasban megfőzött tésztára öntöm, összekeverem.

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések