Spenótos-gombás rizs

Hozzáadott olaj nélkül is elkészíthető könnyű vegán étel. Előnye, hogy egy lábasban meg lehet főzni, a rizshez csak hozzá kell adni a megfelelő időpontban a többi alkotóelemet.

Hozzávalók:

  • 3-5 fej csiperkegomba (mérettől függően)
  • 1-2 paradicsom
  • kb. 2 marék spenót
  • 100-120 g basmati rizs
  • 2-4 dl víz (attól függ, mennyit ereszt a gomba és a paradicsom)
  • fekete bors

A gombát kezdem el először párolni, majd hozzáadom a (leforrázott, meghámozott, felkockázott) paradicsomot. Majd szükség esetén felöntöm egy kis vízzel és hozzáöntöm a rizs. Ha a rizs megpuhult, hozzáadom a spenótot, és már csak pár percig főzöm.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések