Spenótos-gombás rizs
Hozzáadott olaj nélkül is elkészíthető könnyű vegán étel. Előnye, hogy egy lábasban meg lehet főzni, a rizshez csak hozzá kell adni a megfelelő időpontban a többi alkotóelemet.
Hozzávalók:
- 3-5 fej csiperkegomba (mérettől függően)
- 1-2 paradicsom
- kb. 2 marék spenót
- 100-120 g basmati rizs
- 2-4 dl víz (attól függ, mennyit ereszt a gomba és a paradicsom)
- fekete bors
- só
A gombát kezdem el először párolni, majd hozzáadom a (leforrázott, meghámozott, felkockázott) paradicsomot. Majd szükség esetén felöntöm egy kis vízzel és hozzáöntöm a rizs. Ha a rizs megpuhult, hozzáadom a spenótot, és már csak pár percig főzöm.




Megjegyzések
Megjegyzés küldése