Krumplifőzelék gombafasírttal
Gyermekkorunk ízvilág vegán verzióban
Krumplifőzelék
- kb 1 kg krumpli ~ burgonya 😀
- víz (amennyiben megfő a krumpli)
- házi zabkrém (kb ek. zabtej beáztatva 2 dl vízbe, simára turmixolva, szűretlenül) vagy 1-2 dl zabtej + 1-2 ek zabliszt összekeverve
- só
- fehérbors
- ételízesítő (szárított zöldségekből, kurkumával)
- tárkony (friss vagy szárított, ízlés szerinti mennyiség)
- 2-3 babérlevél
- fél citrom leve
A hámozott, felkockázott krumplikat kevés vízben az ételízesítővel megfőzöm, sózom, borsozom. Ha már puhák, belekeverem a zabkrémet, amitől kifehéredik. Pár percig főzöm, amíg a zabtól besűrűsödik. Eközben beleszórom a szétcsipkedett tárkonyt, és egészben beleteszem babérleveleket. Miután elzártam alatta a lángot, belecsavarom a fél citromot.
Gombafasírt
- 4-8 db csiperkegomba (mérettől függően)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só
- feketebors
- 1 evőkanál kókuszzsír
- zsemlemorzsa
A megmosott, felszeletelt gombákat nagyon kevés vízen megpárolom,
majd leöntöm róla vizet.
A vöröshagymával együtt összebotmixerezem. Sózom, borsozom,
és hozzákeverem a kókuszzsírt. Adok
hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható állaga legyen. Vizes kézzel kissé lapított gombócokat formázok. Sütőben,
sütőpapírom mindkét oldalukat pirosra sütöm (kb. 10-10 percig).





Megjegyzések
Megjegyzés küldése