Céklafasírt tökfőzelékkel
A vegán cékla fasírt nemcsak finom, hanem szép is, belül sütés után
is rózsaszínes marad. A főzeléket meglepően gyorsan elkészíthető házi zabkrémmel sűrítettem. A zabhely, olaj és a fűszerek csomagolásmentes boltból, a zöldségek pedig a piacról beszerezhetőek.
Cékla fasírt:
- 1 nagy vagy 2 kicsi cékla
- 1 nagy vagy 2 kicsi krumpli
- zsemlemorzsa
- só
- őrölt fekete- és/vagy színes bors
- kakukkfű
- olíva olaj
Tökfőzelék:
- kb fél kg lereszelt főzőtök
- víz
- kapor
- só
- őrölt fehér bors
- 1 púpos evőkanál zabpehely + 1,5 dl víz
A céklát és a krumplit lereszelem, mennek rá a fűszerek és az olaj és annyi zsemlemorzsa, hogy jól gyúrható állaga legyen. Lehet sütőben, sütőpapíron sütni, kb. 10-15 percig mindkét oldalát.
A lereszelt tököt felteszem annyi vízzel főni, amennyi épp elfedi, sózom és őrlök bele fehérborsot. A zabpelyhet beáztatom, kb. 10-15 percig hagyom, hogy megpuhuljon, majd összebotmixerezem. Ha a tök puhára főtt, hozzáadom a kaprot, és felöntöm a zabkrémmel. Még néhány percig főzöm, amíg el nem kezd sűrűsörni, picit kocsonyásodni a zab hatására.





Megjegyzések
Megjegyzés küldése