Céklafasírt tökfőzelékkel

A vegán cékla fasírt nemcsak finom, hanem szép is, belül sütés után is rózsaszínes marad. A főzeléket meglepően gyorsan elkészíthető házi zabkrémmel sűrítettem. A zabhely, olaj és a fűszerek csomagolásmentes boltból, a zöldségek pedig a piacról beszerezhetőek.

Cékla fasírt:

  • 1 nagy vagy 2 kicsi cékla
  • 1 nagy vagy 2 kicsi krumpli
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fekete- és/vagy színes bors
  • kakukkfű
  • olíva olaj

vegán cékla fasírt tökfőzelékkel

Tökfőzelék:

  • kb fél kg lereszelt főzőtök
  • víz
  • kapor
  • őrölt fehér bors
  • 1 púpos evőkanál zabpehely + 1,5 dl víz
vegán cékla fasírt
Sütés előtt (a belseje kisütve is ilyen élénk lila marad)

A céklát és a krumplit lereszelem, mennek rá a fűszerek és az olaj és annyi zsemlemorzsa, hogy jól gyúrható állaga legyen. Lehet sütőben, sütőpapíron sütni, kb. 10-15 percig mindkét oldalát. 

A lereszelt tököt felteszem annyi vízzel főni, amennyi épp elfedi, sózom és őrlök bele fehérborsot. A zabpelyhet beáztatom, kb. 10-15 percig hagyom, hogy megpuhuljon, majd összebotmixerezem. Ha a tök puhára főtt, hozzáadom a kaprot, és felöntöm a zabkrémmel. Még néhány percig főzöm, amíg el nem kezd sűrűsörni, picit kocsonyásodni a zab hatására.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések