Vegán gulyásleves
Vegánként is élvezheted a klasszikus magyar konyha ízeit, nem kell lemondanod semmiről!
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 sárgarépa
- 3-4 krumpli
- 1 tv paprika (lehet erős is)
- 2 paradicsom
- fél csomag szója vagy borsófehérje kocka
- kb. 100-150g tojás nélküli tarhonya
- víz
- só
- füstölt pirospaprika
- édes pirospaprika
- köménymag (őrölve)
- fekete bors (őrölve)
- 2-4 babérlevél
- petrezselyemzöld
- opcionális: 1-2 levél kelkáposzta
![]() |
| Fekete lenmagos pogival |
Először a megpárolom hagymát, felöntöm vízzel, beleteszem feldarabolt zöldségek, és a szója- vagy borsófehérje kockát. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadom a tarhonyát. Szükség esetén még egy kicsi vizet is öntök hozzá. A paprikát is a végén szoktam beletenni, hogy ne főjön nagyon szét.
| Kelkáposztával is fel lehet dobni |





Megjegyzések
Megjegyzés küldése