Vegán gulyásleves

Vegánként is élvezheted a klasszikus magyar konyha ízeit, nem kell lemondanod semmiről!

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 sárgarépa
  • 3-4 krumpli
  • 1 tv paprika (lehet erős is)
  • 2 paradicsom
  • fél csomag szója vagy borsófehérje kocka
  • kb. 100-150g tojás nélküli tarhonya
  • víz
  • füstölt pirospaprika
  • édes pirospaprika
  • köménymag (őrölve)
  • fekete bors (őrölve)
  • 2-4 babérlevél
  • petrezselyemzöld 
  • opcionális: 1-2 levél kelkáposzta

vegán gulyás leves
Fekete lenmagos pogival

Először a megpárolom hagymát, felöntöm vízzel, beleteszem feldarabolt zöldségek, és a szója- vagy borsófehérje kockát. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadom a tarhonyát. Szükség esetén még egy kicsi vizet is öntök hozzá. A paprikát is a végén szoktam beletenni, hogy ne főjön nagyon szét.

vegán gulyásleves
Kelkáposztával is fel lehet dobni

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések